composite
dan-grain

CEL  MAI  SERIOS  JOC – NATURA ?

MAIZE arată ca o creație LEGO, făcută de oameni mari, care, lucrând la un proiect unitar, au găsit strategii în trepte. Au deconstruit, cercetat și reconstruit, inspirați de NATURA, pe care de prea multă vreme nu o mai vedem. Ne-am întors privirea și interesul către sunete, gusturi, mirosuri și culori create de generozitatea pământului. De aici a început totul.

TREI  ARII  ȘI  CU  UNA  PATRU

Priviți ce înseamnă bucătăria transparentă! Vă puteți ridica de la masă, ca să mergeți spre acest atelier deschis, unde, în fața dvs., se expune vedeta restaurantului Maize – incinta de gătit pe scripeți, cu foc de lemne, care lucrează cu tehnici ancestrale de pregătire termică.

Trei zone „topografice”  împart restaurantul în principii diferite : Friendsʹ bar (Kitchen bar), unde se mănâncă meniul restaurantului, în timp ce, chiar și aici, dialogul cu bucătarul se naște, conform atmosferei dimprejur.  La mijloc este masa Chefului – Chefʹs table – , acolo unde este și grătarul. Aici sunt doar șase locuri, care desemnează, împreună cu scaunele și tacâmurile de altă clasă, zona elegantă a restaurantului. Acesta este locul unde vor  avea loc degustările și convorbirile cu Chef Maize care va propune, va găti și va explica lucruri nemaivăzute. Și iată-ne întorși spre cea de-a treia zonă, numită Laid back, unde se află o canapea încăpătoare, dar și mese cu demi-fotolii. In fața ochilor, barul de băuturi invită și el la calmul, delicatețea, grația șampaniei și a altor alcooluri. Terasa de lângă acest spațiu se deschide spre o splendidă parte a străzii Paris, „micul Paris”. Restul meselor din restaurant au menirea să lege între ele cele trei zone despre care v-am povestit. Primăvara se deschide si curtea Maize, cu o bucătărie de vară și un bar.

stone-barns_2

MOARA  NOROCULUI, FERMELE  DESTINULUI

Esențial a fost și va rămâne înțelegerea semnelor pe care cele 4 sezoane ni le dau și conștientizarea geografiei românești, a specificului natural, tradițional, replasate în noua lume. Nu facem niciun compromis în privința ingredientelor, de aceea ele vor avea o origine controlată : nu vom lucra cu nimic crescut artificial, sau atins de pesticide, insecticide și alte chimicale. Carnea și brânzeturile au același regim de sănătate/puritate. Peștii de la Maize sunt bio sau de captură. Să vă spunem și că făina pe care o luăm provine de la singura moară pe apă care mai există în România, funcțională din 1870. Patru generații de morari s-au mândrit la Ohaba cu piesele ei originale, inclusiv pietrele, aduse, pe atunci, de la Lyon, din Franța.

VESELA  VESELĂ

La fel de multă prietenie, ca pentru furnizori, avem pentru creatorii veselei noastre, care, la rândul lor, au înțeles ce obiective avem și in functie de indrumarile Chef-ului Maize au executat, doar pentru noi, serviciile destinate.

POVEȘTILE  AU  VIAȚĂ, POVEȘTILE  SE  MIȘCĂ

Nici oamenii, nici lucrurile și nici experiențele importante nu pierd nimic din „cărămizile” sau „firele de nisip” care au contribuit la facerea lor. Tot așa, întâiul drum, pe care Maize l-a parcurs împreună cu Chef Alex Petricean și cu echipa lui, va rămâne inclus în istoria restaurantului, împreună cu actul său de naștere.

Cu gânduri senine, intr-o zi de toamna calduroasă,  a început al doilea capitol al ”memoriilor”noastre, puțin înainte de împlinirea a 2 ani de viață, împreuna cu Chef Daniel Pălici si a sa achipă, la MAIZE 2.0_19, 10 Octombrie.

Daniel își dorește sa pună în valoare în acest nou sezon de toamă-iarnă, produse sau ingrediente care sunt deseori trecute cu vederea. ”Eu cred ca sunt posibilități infinite de a interveni pe o rețetă, de a ne impune viziunea si a ne exprima creativitatea, de a o personaliza. Având in vedere că ne definim ca si concept, local farm-to-table, ne-am pregătit deja pentru iarnă: facem untul in casă, brânza e deja pusa la saramură, avem murături si cărnuri maturate, cam tot ce făceau și bunicii nostri acasa prin metode naturale și traditionale. Nu intervin esential asupra unor tehnici pe care nu aș putea să le îmbunatațesc, respectect trecutul și încerc sa inovez. În fiecare zi dorim să ne surprindem musafirii cu gusturi noi, dar pentru care să-ți dorești să revii”.

Musafirii, oameni frumoși și sofisticați, sunt întâmpinați cu bucuria și carisma lui Ciprian Bocioacă. Maitre D’Maize,  dirijorul orchestrei noastre, care concertează seară de seară, cu pasiune si onestitate, împliniți de interactiunea cu fiecare oaspete care le trece pragul din Paris 61A.

Trecând dincolo de acest dialog, ne putem imagina prezența unei persone complexe, cu talent artistic și voință puternică, gata să vă aștepte, plin de surprize, în noul Maize 2.0_19.

ktf-mainbanner