5 alimente accesibile pe care să le incluzi mai des în dietă după vârsta de 50 de ani
Este un lucru cunoscut că alegerile noastre alimentare pot influența în bine sau în rău starea de sănătate generală. O alimentație sănătoasă și echilibrată, însoțită de o activitate fizică regulată, ne ajută să fim într-o formă bună. Însă, de la o anumită vârstă, trebuie să te preocupi și mai mult de alimentație, nevoile organismului la 50 ori 70 de ani fiind diferite. Începând cu al cincilea deceniu de viață, riscul de boli crește, iar corpul se poate confrunta cu pierderi de masă osoasă și musculară. Iată mai jos cinci alimente pe care ar trebui să le incluzi mai des în dietă dacă ai trecut de 50 de ani.
Ciuperci
Femeile care au trecut de vârsta de 50 de ani sunt sfătuite să mănânce alimente care pot contracara simptomele menopauzei, cum ar fi scăderea densității osoase. De aceea, specialiștii recomandă creșterea aportului de calciu și de vitamina D. Pe de altă parte, osteoporoza, deși este considerată de mulți o boală specific feminină, poate afecta și bărbații. Ciupercile sunt unul dintre puținele alimente care conțin mari cantități de vitamina D, un compus care este sintetizat de obicei de piele sub…
Citeste continuarea Aici