A intrat în vigoare Regulamentul UE 2019/1238 privind Produsul Paneuropean de Pensii Personale (PEPP)

Apare o nouă pensie şi în România. Oamenii vor beneficia de un nou tip de pensie. Totul a fost deja aprobat la nivel european și a intrat în vigoare în toate statele Uniunii Europene.

Apare o nouă pensie în România!

Din data de 22 martie 2022, a intrat în vigoare Regulamentul UE 2019/1238 privind Produsul Paneuropean de Pensii Personale (PEPP), reprezentând actul de naştere al unei noi pensii. Aceasta este pusă la dispoziţia cetăţenilor europeni, implicit şi români.

În acest context, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), informează că noua pensie paneuropeană este facultativă și se adresează persoanelor fizice care vor să economisească pentru viitorul lor. PEPP este separat de sistemul public de pensii și de sistemele de pensii private din Uniunea Europeană, inclusiv din România.

În opinia sa, „Într-o Europă în care piaţa muncii a depăşit de mult timp graniţele ţărilor UE, un sistem de pensii comun vine ca un lucru firesc. Pentru România, ţară care are în jur de 5 milioane de cetăţeni care lucrează în afara ţării, acest sistem s-ar putea dovedi cu atât mai util.

Este încă prea devreme pentru a ne pronunţa…

Citeste continuarea Aici

You might also like