Amazon Prime Video a depășit HBO în România și atacă poziția Netflix

Prime Video, serviciul de streaming video cu abonament plătit oferit de Amazon, a ajuns pe locul 2 în preferințele românilor anul acesta, reușind să depășească HBO GO, potrivit datelor furnizate de JustWatch.com.

Astfel, Prime Video a avut un trimestru 3 bun, câștigând 6% la nivelul cotei de piață (în comparație cu T2) și reușind astfel să urce pe poziția a doua în clasamentul celor mai populare platforme de streaming din România, cu o cotă de piață totală de 22%.

În prezent, Prime Video se află pe locul al doilea, depășind HBO GO care deține o cotă de 20%. Pe primul loc se află în continuare Netflix, cu o cotă de 41%.

De altfel, serviciul de streaming al Amazon este singurul care a câștigat cotă de piață anul acesta, Prime Video reușind să aibă în septembrie o cotă cu 9% mai mare decât în luna ianuarie. La nivelul întregului an, interesul pentru celelalte platforme majore de streaming a fost în scădere, chiar dacă HBO GO a reușit în T3 să urce cu 1%.

Compania Amazon a lansat anul acesta interfața în limba română a prime Video, fapt care a contribuit la creșterea popularității platformei în țară. O parte din…

Citeste continuarea Aici

You might also like