Care au fost cele mai importante evenimente din industria auto, în acest an

Anul acesta, industria auto a trecut prin câteva evenimente importante, care din păcate au fost negative: criza microcipurilor, fabrici auto închise, mașini mai scumpe, criza AdBlue, lipsa șoferilor și tarife mai mari în transporturile rutiere europene de marfă.

În plan mondial, criza microcipurilor a fost prima problemă care a lovit industria auto în anul 2021. Producția de mașini a fost limitată în primele zile din an de lipsa semiconductorilor și a continuat tot anul. Această situație nu pare a înceta mai devreme de un an. Astfel, în 2021, 7.1 milioane de autovehicule nu pot fi fabricate datorită crizei microcipurilor.

 

Încă din primele zile ale pandemiei din 2020, când producătorii de mașini din întreaga lume au început să închidă fabricile pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului, a început o reacție în lanț care a dus la stocuri limitate la dealeri, iar acum producătorii de automobile iau în considerare reducerea tehnologiilor pe care le oferă în mașini ca răspuns la lipsa de semiconductori.

Pentru viitor, producătorii de semiconductori au presupus că cererea va scădea pe măsură ce alte industrii…

Citeste continuarea Aici

You might also like