Casa Albă respinge posibilitatea unui lockdown, în pofida creșterii numărului de infectări COVID în SUA

În prezent, oficialii americani susțin că pandemia poate fi oprită și prin alte metode decât închiderea activităților economice.

Coordonatorul răspunsului Casei Albe împotriva pandemiei, Jeff Zients, a fost întrebat la o conferinţă de presă dacă  SUA preconizează să impună lockdown-uri precum cel din Austria sau închideri parţiale ale economiei, iar răspunsul a fost că ţara nu se îndreaptă spre această direcţie.

În acest context, el a afirmat că SUA dispun de alte „instrumente” pentru a frâna pandemia de coronavirus, precum doza de supra-rapel sau tratamentele cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19.

Astfel, „Putem frâna expansiunea virusului fără să fim nevoiţi să urmăm acest drum al închiderii economiei noastre”, a precizat Zients. Cel puţin 82% dintre cetăţenii SUA au primit cel puţin o doză de vaccin, a reamintit acesta.

Actual, „Trebuie să utilizăm instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a face ca şi alte persoane să se vaccineze, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi şi să nu fim în niciun caz nevoiţi să mergem înapoi. Situaţia se află sub control”, a asigurat oficialul american.

Totuşi,…

Citeste continuarea Aici

You might also like