Cât cheltuim și cum reducem risipa. “Trebuie să petreci mult timp planificând fiecare masă”

De Crăciun ori Revelion, în mediul online apar zeci de pagini despre poluarea produsă de întreaga perioadă de sărbători, inclusiv sărbătorile conexe. Luna decembrie lasă o amprentă uriașă asupra mediului, având în vedere brazii împodobiți, cantitatea uriașă de mâncare pregătită și de multe ori neconsumată, dar și tonele de hârtie folosite pentru a împacheta cadourile.

În analiza comportamentului de consum al românilor, cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an, reiese că bugetul mediu alocat este de 1.315 de lei, din care mâncarea are alocată suma de 680 de lei (55%), cadourile 487 de lei (32%) și pentru decorațiuni au fost alocați 148 de lei (13%), conform unui sondaj recent al Reveal Marketing Research.

Ce facem cu brazii de Crăciun?

În contextul unor calcule, în timp ce majoritatea preferă estetica unui copac natural în camera de zi (cu excepția, poate, a celor cu alergii), amprenta de carbon a opțiunilor diferă semnificativ. Carbon Trust raportează că un copac de 2 metri care este doborât dintr-o pădure are o amprentă de carbon de 3,5 kg, dacă este folosit pentru foc după aceea. Dacă ajunge la groapa de gunoi, atunci…

Citeste continuarea Aici

You might also like