Ce modificări a suferit legislaţia din România în domeniul jocurilor de noroc

Din anul 2015, România a reglementat domeniul jocurilor de noroc. Principalele direcții în care s-a îndreptat legislația a fost licențierea operatorilor care au dorit să funcționeze pe piața din țara noastră și impozitarea veniturilor realizate din pariuri sportive și jocuri de cazino.

Apoi, legislația a suferit unele modificări în anii care au trecut, cea mai importantă fiind cea care a intrat în vigoare începând cu 1 martie 2018, când s-a trecut la impozitarea la sursă. Până atunci, cine realiza venituri era obligat să meargă la administrația financiară și să declare acele venituri completând declarația aferentă. Era un proces anevoios, mulți jucători preferând să intre în ilegalitate pentru a evita cozile și interacțiunea cu funcționarii publici.

Dar, de la schimbarea Codului Fiscal, operatorii rețin impozitul și îl virează către bugetul de stat. În acest sens, jucătorul nu mai are nicio obligație din acest punct de vedere, iar gradul de colectare este de sută la sută.

Însă din anul 2022, cei care obțin câștiguri din pariuri sportive sau jocuri de cazino (păcănele, ruletă, blackjack, poker ș.a.) sunt obligați să…

Citeste continuarea Aici

You might also like