Compania auto Tesla va produce cel târziu în decembrie mașini la uzina din Berlin

Miliardarul Elon Musk ar vrea ca cel târziu, în decembrie să iasă de pe liniile de asamblare de lângă Berlin, primele mașini produse la ”giga-fabrica” germană unde sâmbătă a fost organizat un mare festival la care au participat 9.000 de oameni.

Cu toate că lucrările au început acum doi ani la uzina de la Grünheide,  proiectul este controversat și au apărut multe amânări, fie pentru că Tesla nu a găsit suficienți oameni calificați, dar și fiindcă nu are autorizațiile de mediu.

Elon Musk a vorbit, în ultimul an de mai multe ori despre prima fabrică europeană a companiei, cea care este aproape gata lângă Berlin, o fabrică ce ar trebui în maxim 2-3 ani să poată produce 500.000 de mașini/an.
De altfel, Musk a vizitat uzina la un mare festival organizat de Tesla în acest week-end și a promis că producția va începe în noiembrie sau decembrie. Vor fi cifre mici la început și va fi lung drumul până la 5-10.000 de mașini/ săptămână. Nu este însă sigur că acest lucru s-ar putea face, totul fiind legat de istoria complicată a acestei uzine.

Conctructorul Tesla a început construcția uzinei în 2019, fără a avea o…

Citeste continuarea Aici

You might also like