Compania Pfizer pregătește un vaccin special pentru varianta Omicron

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România, iar varianta Omicron, depistată în urmă cu aproape două luni de zile generează și ea îngrijorări. În acest context, dr. Anthony Fauci, principalul epidemiolog al administraţiei SUA vine cu precizări referitoare la o doză de vaccin specială pentru această variantă.

În cadrul unui interviu acordat pentru MSNBC, dr. Anthony Fauci, principalul epidemiolog al administraţiei SUA a vorbit despre imunizare, dar și despre noua variantă a coronavirusului.

În opinia sa, acesta susține că ar fi indicat să existe un vaccin anti-covid care să vizeze în mod specific varianta Omicron, chiar dacă în cele din urmă s-ar putea să nu fie necesar.

Despre această variantă, acesta a recomandat totodată proudență, chiar dacă până acum varianta Omicron nu pare a fi la fel de periculoasă ca cele de până acum.

Astfel, „Este logic să avem pregătit cel puțin un stimulent specific împotriva Omicron. S-ar putea să nu avem nevoie de el, dar cred că este prudent să ne pregătim cel puțin pentru posibilitatea ca aceasta să fie o variantă persistentă cu care să ne confruntăm”, a declarat…

Citeste continuarea Aici

You might also like