Continentul Europa se va confrunta cu „o iarnă grea” din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19, precizează OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un avertisment pentru statele europene! Potrivit directorului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge,Europa este amenințată de o „iarnă grea”din cauza înmulțirii infectărilor cu coronavirus.

De altfel, Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al OMS, a participat la deschiderea celui de-al 44-lea Congres Mondial al Spitalelor, desfășurat în Barcelona, Spania.

2 milioane de cazuri noi de Covid-19

În timpul evenimentului, Hans Kluge a informat că regiunea europeană a OMS a înregistrat, în urmă cu o săptămână, aproximativ două milioane de cazuri noi de contaminări, numărul total al pierderilor umane a atins aproape 1,5 milioane de oameni. În prezent, incidenţa cazurilor din Germania a atins cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei. În timp ce în Rusia au fost raportate peste 1.200 de morţi doar în ultimele 24 de ore.

În opinia sa, „Regiunea noastră este epicentrul pandemiei, înregistrând o creştere a transmiterii, a spitalizărilor şi a deceselor”, a afirmat Hans Kluge, avertizând, totodată, că lunile următoare vor fi dificile de parcus…

Citeste continuarea Aici

You might also like