Cum arată profilul psihologic al lui Vladimir Putin?

Personalitatea președintelui rus pare a fi de nepătruns. Acesta afișează imaginea unui conducător rezervat, în control, și, mai ales, care nu își arată emoțiile în fața camerelor de televiziune. Nu este însă pasiv și reacționează imediat, virulent, când crede că situația îi cere să facă asta, sau când interlocutorul îi atinge un punct vulnerabil.

Cum este cu adevărat Vladimir Putin? La această întrebare nimeni nu cred că are răspunsul. Un profil psihologic aproximativ poate să rezulte din relatările celor care îl cunosc, cu observația că, există o mare diferență între un profil psihologic făcut în cabinet, de un specialist, și unul făcut cu informații de la terți.

Astfel, fostul președinte american Barack Obama îl descrie în cartea sa ca fiind un tip dur, cu școala străzii, lipsit de sentimente, care se bazează doar pe ceea ce cunoaște. Putin nu admite că ar putea exista și alte percepții adevărate, diferite de ale lui. În cuvintele lui Obama acesta “este un tip care folosește mita, frauda și violența ocazională pentru a-și atinge scopurile și nu le vede decât ca simple unelte.”

Un prieten din…

Citeste continuarea Aici

You might also like