De ce, cârnații, crenvurștii și carnea procesată în general au efecte nocive asupra organismului?

În avertizarea sa, un medic cardiolog spune că unele alimente pot duce la afecțiuni potențial letale, cum ar fi cârnații, crenvurștii și carnea procesată care au, în general, efecte nocive asupra organismului.

Astfel, cârnații, crenvurștii și carnea procesată în general, au efecte nocive asupra organismului, avertizează medicul cardiolog Oleg Varfolomeev. Acesta spune că astfel de alimente pot duce la afecțiuni potențial letale, cum ar fi embolia pulmonară.

Cum apare embolia pulmonară?

În contextul consumului anumitor tipuri de carne, acesta poate duce la formarea cheagurilor de sânge. În opinia medicului cardiolog Oleg Varfolomeev, dacă un cheag de sânge se desprinde și ajunge la plămâni, poate bloca aprovizionarea cu sânge a zonei respective, astfel dezvoltând o afecțiune care ne pune viața în pericol, și anume embolia pulmonară. Aceasta este o problemă de sănătate extrem de gravă, care este foarte des nediagnosticată și poate duce la dizabilitate sau chiar deces. Însă medicul Oleg Varfolomeev spune că aceasta poate fi prevenită.

În afirmaţiile sale, acesta a spus că printre alimentele care favorizează formarea acestor…

Citeste continuarea Aici

You might also like