De ce România nu poate plafona prețurile la alimente, la fel ca Ungaria?

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a venit cu precizări în ceea ce privește motivul pentru care România nu poate plafona prețurile la alimente, așa cum a făcut Ungaria.

Acesta spune că nicio țară din Uniunea Europeană, în afara Franței, nu poate lua o decizie asemănătoare cu cea a Ungariei, deoarece nimeni nu mai are alegeri.

Despre această situaţie, Adrian Chesnoiu explică faptul că măsura luată de Ungaria, cea de plafonare a prețurilor la alimente, vine în contextul în care vor avea loc alegeri pe data de 3 aprilie.

În explicaţiile sale, ”Modelul Ungaria nu poate fi aplicat în Europa. Ungaria are alegeri pe 3 aprilie. Niciun alt stat din UE, cu excepţia Franţei, la finalul lunii aprilie, nu are alegeri. M-am uitat la ştirile care spuneau că Ungaria a oprit exportul de cereale. În realitate, deşi a fost prezentată ca o blocadă a Ungariei, în încercarea de a-şi menţine stocurile pentru necesarul intern, în realitate, Ungaria exportă pe bază de licenţă. Este o platformă informatică în care orice comerciant de cereale introduce cererea de vânare şi se autorizează în 72 de ore sau statul ungar poate să îşi manifeste…

Citeste continuarea Aici

You might also like