Germania – O destinație perfectă pentru cei ce iubesc geografia

Ai hotărât ca Germania să fie următoare țară pe care ai în plan să o vizitez și vrei să știi câte ceva despre ea înainte de a porni în călătoria ta? Atunci ia-ți câteva clipe libere și citește pentru a-ți pregăti călătoria.

Germania are o suprafață de 357.121 km pătrați și o populație de peste 82 milioane de locuitori.

Cu o capitală frumoasă, și anume Berlin, Germania este situată în Europa Centrală și îi are ca vecini pe: Danemarca, Polonia, Cehia, Austria, Elveția, Franța, Luxemburg, Belgia, Olanda și ieșire la Marea Baltică și Marea Nordului.

Din punct de vedere al numărului de locuitori, este a doua din Europa, după Federația Rusă, iar că suprafață este a treia.

La fel ca și Franța, Germania este una dintre cele mai mari puteri economice europene, fiind membru fondator al Uniunii Europene.

Cu siguranță, înainte de a plecat la drum, îți dorești să cunoști cadrul natural al Germaniei, populația și așezările umane, dar și economia acestei țări.

Voi începe prin a-ți spune că relieful Germaniei este caracterizat prin succesiunea celor trei trepte de relief, care cresc în altitudine de la nord la sud. Câmpia…

Citeste continuarea Aici

You might also like