Invazia din Ucraina a reînviat rusofobia

De când Kremlinul a invadat Ucraina, cetățenii ruși care trăiesc în Spania de ani de zile au suferit insulte, atacuri și chiar controlul conturilor lor bancare.

Concret, săptămâna trecută, o femeie se plimba prin portul Fuengirola din Malaga, împingând un cărucior pentru copii și vorbind cu fiul ei de trei ani în limba maternă. O altă femeie, o ucraineancă de vârstă mijlocie, purtând ochelari de soare și o șapcă plată, a auzit cuvintele în rusă și a alergat să o insulte, transmite ABC.

Atacul din Ucraina a reînviat rusofobia

De altfel, injuriile (“Cățea rusă!”, printre altele) s-au încheiat cu o lovitură. Videoclipul s-a răspândit pe rețelele de socializare. De asemenea, un altul cu doi bărbați beți care, pe un bulevard din Malaga, au strigat la mai mulți ruși. Sunt doar două exemple înregistrate, spre deosebire de alte cazuri. Două reacții care dezvăluie încă una dintre muchiile ascuțite ale războiului din ucraina și de pe urma cărora suferă cetățenii de rând, ca întotdeauna.

Această invazie a Kremlinului a trezit un sentiment gravat în Războiul Rece, “zeitgeist” care a marcat societatea americană, în…

Citeste continuarea Aici

You might also like