Ministerul Afacerilor Externe le cere românilor din Ucraina să plece imediat din țară

Din cauza deteriorării grave a situaţiei de securitate din Ucraina, din regiunea Mării Negre și a evoluțiilor negative din această seară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim – „Părăsiți imediat țara!”.

În plus, MAE le solicită cu insistență cetățenilor români să nu se deplaseze în această țară, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

De asemenea, MAE le recomandă cetățenilor români să se informeze permanent din surse oficiale, să manifeste atenție sporită și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene.

 Prin misiunea diplomatică și oficiile consulare din Ucraina, MAE este pregătit să acorde protecție și asistență consulară cetățenilor români de pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, MAE reiterează solicitarea către cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice coordonatele prezenței lor în Ucraina prin platforma e-consulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) sau contactând telefonic cel mai apropiat oficiu consular…

Citeste continuarea Aici

You might also like