Ministrul interimar al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a aflat într-o vizită oficială de două zile la Washington D.C, în vederea eliminării vizelor

Şeful diplomaţiei din România s-a aflat în capitala Statelor Unite, în ultimele două zile, iar subiectul vizelor pentru intrarea în SUA a fost unul dintre subiectele dure de negociere.

Bogdan Aurescu, discuţii cu secretarul american pentru Securitate Internă în vederea eliminării vizelor

Cu această ocazie, şeful diplomaţiei din România a discutat cu secretarul pentru Securitate Internă al SUA, Alejandro Mayorkas, despre Programul Visa Waiver şi momentul în care românii vor putea intra, în sfârşit, fără vize în Statele Unite.

România mai are un singur criteriu de îndeplinit pentru includerea în Visa Waiver, respectiv reducerea ratei de refuz a vizelor pentru SUA.

Cei doi oficiali au stabilit o campanie comună pentru reducerea ratei de refuz a vizelor sub 3%.

Astfel, “Ministrul Bogdan Aurescu și secretarul de stat Mayorkas au agreat intensificarea dialogului bilateral, atât la București, cât și la Washington, de o manieră care să permită înregistrarea de progrese concrete în ceea ce privește includerea țării noastre în Programul Visa Waiver.

În acest scop, a fost convenit ca grupul de lucru bilateral pe acest subiect să aibă…

Citeste continuarea Aici

You might also like