NASA va organiza un concurs pentru un al doilea modul lunar, prin aceasta Jeff Bezon primeşte o nouă şansă

În prezent, ​NASA a anunțat că va mai organiza încă un concurs pentru dezvoltarea unui modul care, spre finalul acestui deceniu, să poată duce astronauți pe Lună. Prima competiție pentru un modul lunar a fost câștigată de SpaceX, care a primit un contract de 2,9 miliarde dolari.

În acest sens, NASA va emite până la finalul aceste luni un document cu primele informații și cerințe pentru dezvoltarea încă unui modul lunar. Sectorul privat are o șansă importantă, iar ideea de bază este de a reduce cât de mult posibil costurile, față de scenariul în care NASA ar fi dezvoltat totul cu sectorul de stat.

În contextul acestui al doilea modul lunar, acesta va fi folosit în misiunile Artemis 3, nu mai devreme de 2026 sau 2027. Primul modul este dezvoltat de SpaceX și va readuce primii oameni pe Lună în 2025 sau 2026.

Ultimul american a pășit pe Lună în 1972, iar în total, 12 americani au ajuns pe Lună, ca parte a programului Apollo.

Din punct de vedere competitiv, pentru primul modul lunar, SpaceX a primit contractul, oferind 2,9 miliarde dolari, în timp ce Blue Origin a înaintat suma de 6 miliarde dolari la licitatția la care s-a asociat cu…

Citeste continuarea Aici

You might also like