ONU a lansat cel mai mare apel de ajutor umanitar din istorie

Recent, ONU a lansat cel mai mare apel de ajutor umanitar din istorie, în scopul de a strânge 4,4 miliarde de dolari, bani necesari pentru a evita catastrofa umanitară din Afganistan.

Astfel, Martin Griffiths, șeful Departamentului pentru Afaceri Umanitare și Ajutor de Urgență al ONU, într-un discurs la Geneva, a spus că acești bani sunt necesari pentru a ajuta în mod direct populația, nu pentru a ajunge la autorități.

În apelul său, „Lansăm un apel de 4,4 miliarde de dolari pentru Afganistan, pentru anul 2022. Acesta este cel mai mare apel lansat vreodată pentru o singură țară pentru asistență umanitară, a spus Griffiths.

La rândul său, Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi, a cerut 623 de milioane de dolari, pentru a sprijini refugiații și comunitățile din cinci țări vecine Afganistanului.

În contextul socio-financiar local, dimensiunea nevoilor este deja enormă, au subliniat oficialii ONU. Aceștia au mai avertizat că, dacă nu se iau măsuri suficiente pentru a sprijini planurile de răspuns din Afganistan și cele regionale, anul viitor vor solicita 10 miliarde de dolari.

Fără această finanțare, nu va exista…

Citeste continuarea Aici

You might also like