Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin renunţă la război

În urma discuţiei purtate între Boris Johnson, premierul Marii Britanii, şi Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, s-ar fi ajuns la concluzia că tensiunile ruso-ucrainene trebuie rezolvate în mod paşnic, fără a se ajunge la un conflict militar.

Un purtător de cuvânt al Executivului britanic a precizat că cei doi lideri au convenit asupra necesităţii de a ajunge la o soluţionare “paşnică” a crizei ucrainene.

Astfel, Boris Johnson şi Vladimir Putin “au fost de acord că o agravare nu este în interesul nimănui”, iar Johnson l-ar fi avertizat pe liderul de la Kremlin că “orice incursiune suplimentară a Rusiei în Ucraina ar fi o tragică eroare de calcul”, se mai arată în comunicatul celor din Downing Street, potrivit AFP.

În plus, în discuţia telefonică pe care au avut-o miercuri, cei doi lideri au mai subliniat şi importanţa dialogului între Marea Britanie şi Rusia pe teme precum schimbările climatice, Afganistanul şi dosarul nuclear iranian.

“Ei au convenit să aplice acest spirit de dialog în faţa tensiunilor actuale pentru a găsi o soluţie paşnică”, mai transmite purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

Citeste continuarea Aici

You might also like