România se află într-o perioadă de scădere accelerată a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, însă numărul deceselor va continua să fie ridicat

Epidemiologul  Octavian Jurma anunță că România se află într-o perioadă de scădere accelerată a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, însă numărul deceselor va continua să fie ridicat, a scris acesta într-o postare pe pagina personală de Facebook.

În opinia sa, epidemiologicul a adăugat că în următoarea săptămână este posibil ca România să înregistreze sub 5.000 de infectări, lucru care va face ca situația din spitale să fie una mai bună.

Astfel, ”Este incontestabil că ne aflăm într-o faza de scădere accelerată a numărului zilnic de cazuri. În acest ritm vom coborî oficial sub 10.000 de cazuri pe zi încă din această săptămâna şi sub 5.000 de cazuri pe zi la mijlocul lunii noiembrie. Coborârea sub pragul de 5.000 de cazuri pe zi este importantă pentru că este pragul de suportabilitate COVID-19  al spitalelor din România”, a scris, pe Facebook, Octavian Jurma.

În ceea ce privește finalul lunii noiembrie, medicul susține că situaţia în spitale va deveni suportabilă cu mai puţin de 1,500 de internări la AŢI şi numărul de decese va scădea la 200 de decese pe zi.

”Înseamnă că luna noiembrie va fi…

Citeste continuarea Aici

You might also like