Roy Medvedev: „Putin vrea să se întoarcă la Rusia lui Petru cel Mare”

Istoricul rus şi fostul disident din perioada sovietică Roy Medvedev a declarat recent că președintele rus Vladimir Putin vrea să se întoarcă la frontierele Rusiei stabilite în timpul lui Petru cel Mare şi se bucură de sprijinul „majorităţii ruşilor”.

În opinia sa, Roy Medvedev spune că invazia din Ucraina reprezintă încercarea şefului de la Kremlin de „a rescrie istoria”, potrivit informațiilor transmise de EFE.com. Declarația istoricului a fost făcută într-un interviu publicat luni de cotidianul italian Corriere della Sera.

Astfe, preşedintele rus Vladimir Putin „vrea să plaseze Rusia între marile puteri ale lumii, lângă China şi Statele Unite. Ştie ce spune şi chiar crede ceea ce spune. Problema este mereu aceeași. Pentru Europa, Rusia va fi mereu prea mare. Pentru marea majoritate a ruşilor, nu”, a spus Medvedev.

Mereu aţi refuzat să recunoaşteţi acest fapt evident

În privinţa invaziei din Ucraina, istoricul rus, în vârstă de 95 de ani şi care a fost expulzat în 1968 din Partidul Comunist al Uniunii Sovietice (PCUS) pentru că s-a opus reabilitării dictatorului sovietic Iosif Stalin, consideră că Putin „se teme,…

Citeste continuarea Aici

You might also like