Se introduce din nou stagiul militar în România!

Executivul condus de generalul (r) Nicolae Ciucă are în programul său de guvernare o schimbare a legii privind serviciul militar pentru tineri. Astfel, Armata va putea să îi recruteze, acest lucru fiind „esențial”, potrivit programului realizat de Cabinetul Ciucă.

Tinerii din România vor face din nou serviciul militar?

Programul de guvernare al Cabinetului Nicolae Ciucă, ce urmează să fie votat în Parlament în această săptămână, prevede ca MApN să-şi accelereze eforturile pentru consolidarea rezervei umane de personal cu accent pe rezerviştii voluntari, dar mai ales prin reintroducerea serviciului militar în termen, care a fost suspendat în 2007. Totuși, acest serviciu militar va fi efectuat pe bază de voluntariat și există intenția ca tinerii să fie retribuiți.

Despre aceasta, „Dezvoltarea rezervei operaţionale a Armatei Române, cu accent pe rezerva voluntară şi serviciul militar în termen voluntar, precum şi a unui sistem naţional de pregătire şi instruire, elaborarea unei noi strategii, care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi…

Citeste continuarea Aici

You might also like