Taiwanul acuză China de un ”război de zonă gri”

Un nou conflict militar riscă să izbucnească de la un moment la altul. Astfel, în cursul zilei de marți, Taiwanul a fost nevoit să trimită mai multe avioane pentru a putea îndepărta nu mai puțin de 29 de aparate de zbor din China de apărarea sa aeriană.

De altfel, aceasta este cea mai recentă creștere a tensiunilor dintre cele două mari puteri, de la finele lunii mai. În ceea ce privește relația dintre cele două țări, amintim că Taiwanul s-a plâns în mod repetat de misiunile forțelor aeriane chineze în apropierea insulei guvernate democratic, în special în partea de sud-vest a zonei sale de identificare a apărării aeriene. De cealaltă parte, China revendică Taiwanul ca fiind teritoriu propriu, scrie Reuters.

Astfel, Autoritățile din Taiwan consideră că toate activitățile militare repetate pe care China le face reprezintă un ”război de zonă gri”, care are ca scop ”obosirea” forțelor taiwaneze, mobilizându-le treptat. Totodată, Taiwanul acuză China că ar testa răspunsurile taiwaneze în fața acestor acțiuni.

În acest context, din informațiile transmise de Ministerul Apărării din Taiwan, cea mai recentă misiune a…

Citeste continuarea Aici

You might also like