Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină în Europa în luna septembrie

Pentru prima dată în istorie, un automobil electric, care mai mult decât atât este produs în afara Europei, a devenit în luna septembrie cel mai vândut automobil de pe piaţa din Europa.

Astfel, Tesla Model 3, cel mai accesibil model al producătorului american Tesla, a depăşit în septembrie modele cu motoare pe combustie internă cum ar fi Volkswagen Golf, Dacia Sandero, Renault Clio sau Peugeot 208, conform firmei de consultanţă Jato Dynamics.

Conform acestei firme, Tesla Model 3 a controlat o cotă de 2,6% din piaţa auto europeană în luna septembrie, cu 24.591 de unităţi înmatriculate (creştere de 42% în ritm anual), faţă de 18.264 unităţi pentru Renault Clio, şi 17.988 de unităţi pentru Dacia Sandero (creştere de 41% în ritm anual), transmite Agerpres.ro.

De asemenea, Jato Dynamics subliniază că dobândirea poziţiei de lider după vânzările pe o lună este un punct de cotitură pentru automobilele electrice şi un semn că industria auto îşi accelerează tranziţia de la motoarele pe combustie.

Mai mult, este şi pentru prima dată când un automobil produs în afara Europei este cel mai bine vândut model în regiune. În aşteptarea…

Citeste continuarea Aici

You might also like