Thailanda legalizează cultivarea canabisului

Autorităţile din Thailanda au transmis marţi 25 ianuarie că vor elimina canabisul de pe lista de droguri, permițând în acest fel cultivarea canabisului în gospodăriile populaţiei.

Mai mult decât atât, Thailanda a devenit în anul 2018 prima ţară din Asia de Sud-Est care a legalizat marijuana în scopuri medicinale şi cercetare, transmite CNN.

Astfel, potrivit noii reglementări, thailandezii pot cultiva plante de canabis acasă după ce au anunţat guvernul local, dar canabisul nu poate fi utilizat în scopuri comerciale fără alte autorizaţii, a precizat Ministrul Sănătăţii Anutin Charnvirakul.

Mai mult, noua măsură urmează să fie publicată în Monitorul Regal oficial şi este necesar să treacă 120 de zile înainte ca plantele de canabis cultivate în gospodărie să devină legale.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii va prezenta săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege separat care oferă detalii cu privire la utilizarea legală a canabisului, inclusiv producţia şi utilizarea sa în scopuri comerciale, şi directive cu privire la utilizarea în scop recreativ.

Astfel, canabisul cultivat acasă ar trebui folosit în scopuri…

Citeste continuarea Aici

You might also like