Uniunea Europeană intenţionează să intensifice relațiile cu Japonia

În prezent, Uniunea Europeană, va intensifica relațiile cu Japonia la nivel comercial, în domeniul digital și în materie de securitate și infrastructură, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. În plus, aceasta a mai denunțat și amenințările Federației Ruse, dar și susținerea pe care China a oferit-o Moscovei.

Declarațiile președintelui Comisiei Europene vin în contextul în care aceasta a efectuat o vizită în Tokyo, acolo unde s-a întâlnit cu premierul nipon, Fumio Kishida.

În precizările sale, “Am avut un summit foarte consistent. Sunt foarte bucuroasă să mă aflu aici, la Tokyo. Ştiu că, într-o lume din ce în ce mai impredictibilă, Uniunea Europeană poate conta pe unul dintre cei mai vechi şi apropiaţi aliaţi. Şi am oportunitatea de a evidenţia încă o dată că Japonia poate conta pe Uniunea Europeană”, a declarat Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Comisiei Europene.

Uniunea Europeană și Japonia au multe în comun

Din punct de vedere socio-politic, Președintele Comisiei Europene a mai spus că Uniunea Europeană și Japonia au foarte multe în…

Citeste continuarea Aici

You might also like