Apelul urgent al Papei Francisc pentru evitarea războiului în Ucraina

Papa Francisc a făcut miercuri 26 ianuarie un apel pentru pace și pentru evitarea războiului în Ucraina, acolo unde tensiunile dintre Rusia și Occident au atins un punct critic.

Astfel, amintind de cel de-al Doilea Război Mondial, Suveranul Pontif a susţine că „oamenii au suferit de foame, de atât de multă cruzime! Merită pace.”

De asemenea, Papa Francisc s-a rugat pentru ca Ucraina „să se dezvolte în spiritul frăției și ca toată durerea, fricile și neînțelegerile să fie depășite”, conform Vatican News.

„Fie ca aceste rugăciuni să ajungă la inimile conducătorilor de pe Pământ pentru ca ei să facă astfel încât dialogul să prevaleze şi ca binele tuturor să fie pus înaintea intereselor partizane”, a continuat Papa Francisc. „Vă rog, fără război vreodată!”

„Am vorbit mai devreme despre Holocaust: gândiţi-vă că peste cinci milioane de persoane au fost ucise!”, a amintit Suveranul Pontif în cadrul audienţei sale generale săptămânale la Vatican, arată Agerpres.

În 2019, un grup de militari ucraineni a venit în audiență la Vatican pentru a se întâlni cu Papa Francisc. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc:…

Citeste continuarea Aici

You might also like