Gamerii vor fi luați în sfârșit în serios

Jocurile video pornesc de la o pasiune, pentru mai toți iubitorii de gaming, care se apucă de la vârste fragede să joace Counter Strike, League of Legends (LOL) sau DOTA din propriile lor dormitoare sau sufragerii. Printre împușcăturile intense care lasă adesea urme uzate pe joystick-uri sau tastaturi, se aud pe fundal mamele care îi cheamă la masă pe băieți și care le reamintesc adesea că iar pierd vremea cu jocurile „pe calculator”.

Iniţial, „Am început să mă joc pe calculator în jurul vârstei de 11 ani datorită unui prieten la care eram în vizită și care mi-a arătat Counter-Strike 1.6, unul dintre cele mai populare jocuri din acea perioadă. Era un nou mod prin care îmi petreceam timpul alături de prieteni”, spune Andrei Croitoru, care acum are 19 ani și este student la cibernetică economică, în cadrul Academiei de Studii Economice din București.

În comunitățile de gameri, amatorii se laudă cu ani de zile de muncă la jocurile lor preferate și cu scoruri fabuloase. Pentru unii, anii în care s-au jucat intens vin și cu recompense. Una din cele mai bune vești pentru aceștia, de la mijlocul acestei veri a fost că jocurile…

Citeste continuarea Aici

You might also like