Balastierele amplasate pe râuri să fie continuu supravegheate și semnalizate

În ultimii doi ani, 12 copii s-au înecat în zona unor balastiere, însă abia acum statul român face primii pași pentru înlăturarea pericolului presupus de acest tip de exploatări.

Astfel, un proiect de lege inițiat de un grup de parlamentari PNL, în frunte cu Sebastian Burduja, prevede ca balastierele amplasate pe râuri să fie continuu supravegheate și semnalizate, pentru a preveni cazurile în care copii s-au înecat din cauza gropilor și curenților din albiile râurilor respective.

Modificările făcute de balastiere sunt nesemnalizate

În cadrul unei anchete realizată în luna august din anul 2021 de către G4Media, se arătă că, în ultimii doi ani, 12 copii s-au înecat în zona unor balastiere, întrucât lucrările de excavații au produs gropi adâncii în albii care, la rândul lor, provoacă apariția unor curenți foarte periculoși.

În acest sens,  hidrotehnicienii susțin că zonele balastierelor sunt foarte periculoase pentru cei care se încumetă să facă baie în râu, iar companiile care dețin aceste balastiere nu au niciun fel de obligație legală pentru a supraveghea exploatările sau de a le semnaliza corespunzător.

În opinia sa,…

Citeste continuarea Aici

You might also like