Biserica Ortodoxă Rusă spune că se teme că monahii săi vor fi „evacuați” de pe muntele Athos

În prezent, Biserica Ortodoxă Rusă se teme că monahii săi aflați la muntele Athos ar putea fi evacuați cu forța, afirmând că patriarhul ecumenic Bartolomeu ar putea fi implicat în decizie, relatează TASS.

Această temere  a fost făcut de preotul Dimitri Safonov, secretarul pentru relații interreligioase al Departamentului pentru relații externe bisericești al Patriarhiei Moscovei, acesta adăugând că măsura ar putea să fie luată cu ocazia vizitei Patriarhului ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului la muntele Athos la sfârșitul lunii mai.

Astfel, „Este planificat ca Patriarhul Bartolomeu să viziteze Muntele Athos la sfârșitul lunii mai și poate că aceasta va coincide cu acțiunea pe care poliția greacă a desfășurat-o deja împotriva călugărilor mănăstirii Esfigmenu care nu sunt de acord cu politica lui Bartolomeu”, a declarat Safonov.

„Nu spun acum că mănăstirea Esfigmenu a adoptat linia corectă, aceasta este o discuție separată, dar există precedentul evacuării politice a călugărilor, cu forța, cu folosirea forței, cu folosirea unor mijloace speciale. Și ne temem că, poate, același lucru amenință monahismul…

Citeste continuarea Aici

You might also like