Care este legătura dintre noua variantă omicron și preţul aurului?

În ultima perioadă pandemică plină de crize, interesul pentru risc al investitorilor a crescut după atenuarea temerilor legate de Omicron, noua variantă COVID-19 dar şi după ce prețurile aurului au scăzut cu mai mult de 1%.

Legătura dintre Omicron și prețul aurului

Luni, aurul spot a scăzut cu 1,6% până la 1.799,39 dolari uncia. Este cea mai mare cădere procentuală pe parcursul unei zile înregistrate în mai mult de o lună. Prin urmare, contractele futures pentru aur din SUA au scăzut cu 1,6%, până la 1.799,00 dolari uncia.

În acest sens, Bob Haberkorn, analist principal la firma RJO Futures, a atras atenția că randamentele în creștere pun presiune pe piața aurului.

Indicele american S&P 500 s-a apropiat luni de un nivel record, iar acum piețele de acțiuni caută să îți extindă redresarea în 2022, după șocul provocat de criza sanitară.

Din punct de vedere socialo-sanitar,îÎn pofida creşterii numărului de cazuri noi de CIVID-19, numărul de decese și spitalizări cu noua variantă a virusului este destul de scăzut, ceea ce face ca guvernele să nu impună restricții. Haberkorn a comunicat că investitorii prognozează că noul val de…

Citeste continuarea Aici

You might also like