Care este situaţia muncitorilor străini în România?

În ultima perioadă, România a devenit una dintre țările cele mai dorite ţări când vine vorba de locuri de muncă pentru străini. În acest fel, din ce în ce mai mulți cetățeni din țările din afara Uniunii Europene au ales ţara noastră pentru a-și câștiga traiul.

De anul acesta, se estimează că numărul cetățenilor străini care pot munci în România se va dubla față de anul trecut, firmele putând să-și dubleze forța de muncă.

Însă în ultima vreme au început să apară și conflicte, pentru că unii angajatori nu respectă programul de lucru, ori le dau muncitorilor mai puțini bani decât s-au înțeles inițial.

Exemplu: Arfat este din Bangladesh. Lucrează de 3 ani la o firmă de construcții și, pentru că vorbește limba engleză, îi ajută pe cei veniți din țara lui. Spune că, în ultima perioadă, mulți au avut probleme cu angajatorii, care nu respectă contractele și le dau mai puțini bani.

Sclavie modernă

În opinia sa, „Mulți oameni au venit din Bangladesh pentru o slujbă în construcții. Aveau contract de muncă cu 8 ore pe zi, însă ei lucrau 12-13 ore pe zi, așa că s-au întors în Bangladesh, ori au plecat în…

Citeste continuarea Aici

You might also like