Care sunt cele mai otrăvitoare plante din lume?

În ultimii ani a crescut apetitul oamenilor pentru întoarcerea la natură şi la lucrurile simple. Poate tocmai din acest motiv a crescut foarte mult şi cererea pentru produse cât mai naturale, dar şi pentru produsele naturiste, din plante. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la plante deoarece pot face parte dintre cele mai otrăvitoare din lume.

Cele mai otrăvitoare plante din lume de care să te ții la distanță

În contextul gastronomic, unele plante nu aduc doar beneficii, fiind multe dintre ele care nu aduc nimic bun. Singurul lucru pe care îl provoacă sunt reacții toxice, unele chiar până la moarte. Astfel, care sunt cele mai otrăvitoare plante din lume și unde se găsesc acestea.

-Omagul albastru (Aconitum napellus)

Omagul albastru este o plantă perenă ce poate depăşi înălţimea de un metru. Deşi are flori extrem de frumoase, iar pe unele site-uri o găsiţi chiar ca recomandare homeopatică în diverse afecţiuni, biologii atrag atenţia că este mortală. În antichitate planta bogată în neurotoxine şi cardiotoxine letale era presată şi în amestecul obţinut se înmuiau săgeţile folosite pentru uciderea animalelor. Ingerarea…

Citeste continuarea Aici

You might also like