Cât va ajunge moneda euro.

CFA România, o organizație profesionistă de investiții, a estimat că deficitul bugetar ar putea fi de 5,7% în acest an. În acelaşi timp,  rata inflației în următoarele 12 luni ar putea înregistra o valoare de 6,06%.

Care este nivelul la care se estimează că va ajunge cursul valutar în următoarele 12 luni?

Astfel, în cadrul sondajului Asociaţiei CFA România au fost adăugate întrebări suplimentare, referitoare la impactul crizei coronavirusului asupra economiei naţionale (durata impactului economic al coronavirusului, evoluţia PIB şi a deficitului bugetar).

Aşadar, valoarea medie a anticipaţiilor pentru deficitul bugetului de stat pentru anul trecut este 7%, iar pentru anul acesta este 5,7%. Valoarea medie a anticipaţiilor în termeni reali a PIB în anul trecut este +6,6%, iar pentru acest an este de 4,3%. De asemenea, datoria publică (procent din PIB) va ajunge, într-un orizont de 12 luni, la circa 52,5% din PIB.

Totodată, cea mai mare parte a participanţilor la sondaj, 36%, anticipează ca impactul economic al coronavirusului va dura cel puţin până în trimestrul II al anului 2023.

„În contextul creşterii substanţiale a ratei…

Citeste continuarea Aici

You might also like