Ce trebuie să ai mereu în casă, considerate produse utile în caz de urgență majoră?

În ultima vreme s-a tot vorbit despre trusa de siguranță în caz de urgență majoră, mai ales în contextul în care Ucraina este atacată de Rusia. Cu toate acestea, în urmă cu doar câteva zile, Raed Arafat a precizat că în momentul de față nu se pune problema ca războiul să se extindă în România.

Astfel, “Suntem o țară membră NATO, ideea de a avea război pe teritoriul României, la acest moment, nu cred ca este o varianta pe care sa o pună cineva pe masa. Nu are rost să inducem panică, nu are rost să punem oamenii să se panicheze, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă”, a precizat Arafat într-o conferință de presă susținută la începutul săptămânii.

Cu toate acestea, Arafat a precizat că rămân valabile “stocurile obișnuite, pe care le-am recomandat și altă dată, pentru dezastre naturale”, dând exemplul unui cutremur masiv care s-ar putea solda cu întreruperea gazelor, electricității, apei curente, dar și cu posibilitatea redusă de aprovizionare cu apă și alimente.

Astfel, pentru a fi pregătiți în cazul unui cutremur sau al unui alt eveniment neprevăzut, trebuie să avem stocuri suficiente pentru o perioadă…

Citeste continuarea Aici

You might also like