Cel mai sănătos aliment din lume. Conține o substanţă specială pentru creier
Dacă în trecut oul era considerat un inamic al digestiei, în ultimii ani medicii și dieteticinii i-au reabilitat imaginea, pe bună dreptate.
De asemenea, ouăle sunt pline de substanțe nutritive benefice. Acestea sunt o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, grăsimi sănătoase și conțin o varietate de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, vitamina B12, vitamina D, colină și iod, dintre care unele greu de obținut din alte surse alimentare.
În plus, proteina din ouă este considerată de înaltă calitate, pentru că furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali. Aminoacizii sunt elemente de bază utilizate de corpul nostru pentru a crea proteine și pentru a îndeplini alte funcții importante.
Vă prezentăm cîteva motive pentru care ouăle ar trebui incluse într-o alimentație sănătoasă.
Mitul colesterolului din ouă, desființat
Majoritatea vitaminelor, mineralelor, grăsimilor și colesterolului sunt concentrate în gălbenuș. Foarte mulți ani ni s-a spus să evităm gălbenușurile de ou din cauza conținutului ridicat de colesterol.
Însă, cercetări recente au demonstrat că colesterolul din ouă nu ne afectează…
Citeste continuarea Aici