Comisia Europeană a anunţat intrarea în vigoare a unui nou sistem paneuropean de pensii personale (PEPP).

În prezent, românii se vor putea bucura de un nou tip de pensie! Totul a fost deja aprobat şi a intrat în vigoare, chiar zilele trecute, la nivelul întregii Uniuni Europene, anume un nou sistem de pensii poate fi folosit, de acum, şi în România.

Ce reprezintă, mai exact, produsul paneuropean de pensii personale?

Săptămâna trecută, Comisia Eurpoeană a anunţat intrarea în vigoare a unui nou sistem paneuropean de pensii personale (PEPP).

Astfel, “De astăzi (22 martie – n.red.) începe să se aplice Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale, care a fost adoptat în 2019. Se dă astfel undă verde unui sistem voluntar și disponibil în întreaga UE, prin intermediul căruia cetățenii vor putea să economisească pentru pensie.

Acesta va putea fi oferit de o gamă largă de întreprinderi financiare din întreaga UE. PEPP, care este o parte esențială a Planului de acțiune al Comisiei pentru consolidarea uniunii piețelor de capital, va fi disponibil în completarea sistemelor de pensii publice și ocupaționale, alături de sistemele de pensii private existente la nivel național”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Comisiei…

Citeste continuarea Aici

You might also like