Consecințele slăbirii treptate a reprezentării politice, declinul clasei de mijloc și creșterea inechităților în întreaga lume sunt „ingredientele unei furtuni perfecte”

În contextul socio-economic mondial, o „furtună perfectă”, care pândește de zeci de ani, este pe cale să ne lovească. Iar pandemia și invadarea Ucrainei de către Rusia vor fi declanșatorii imediați pentru tulburări viitoare. De fapt, aici ne-au adus consecințele slăbirii treptate a reprezentării politice, declinul clasei de mijloc și creșterea inechităților în întreaga lume.

Astfel, pe măsură ce COVID-19 a pus stăpânire pe vieța și mijloacele de trai, milioane de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de probleme legate de libetatea individuală sau față de diverse probleme globale. Această nemulțumire a fost exprimată cel mai clar la apogeul pandemiei, dar nu a fost creată de ea, ci doar accelerată și amplificată de ea.

Concret, cu mult înainte de apariția noului coronavirus în China, milioane de oameni din întreaga lume erau extrem de vulnerabili. Oamenii erau tot mai amăgiți cu promisiuni deșarte ale unui viitor mai bun, în timp ce erau împinși încet-încet în prăpastia sărăciei. Așa că, atunci când pandemia le-a smuls și dramul de securitate pe care-l aveau, nu le-a rămas decât să iasă în stradă.

Citeste continuarea Aici

You might also like