Consiliul General al Municipiului Bucureşti ar putea achiziționa 200 de troleibuze noi

În cursul zilei de joi 28 aprilie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti va dezbate, un studiu de oportunitate privind achiziţionarea unui număr de 200 de troleibuze noi, care vor costa aproape 130 de milioane de euro, fără TVA.

Astfel, „Se aprobă studiul de oportunitate ‘Achiziţionare mijloace de transport moderne necesare îmbunătăţirii transportului public de călători în Municipiul Bucureşti”, prevede proiectul de act normativ.

În acest context, studiul de oportunitate propune achiziţionarea a 200 de troleibuze noi cu autonomie de minim 20 de kilometri. Respectiv: 100 de troleibuze noi cu lungimea de 12 metri şi 100 de troleibuze noi cu lungimea de 18 metri pentru a putea asigura funcţionalitatea la capacitate de 100% a liniilor existente de troleibuz şi a unei rezerve speciale, în cazul unor defecte pe traseu sau a unei necesităţi de suplimentare, în caz de forţă majoră sau evenimente speciale.

Financiar, un troleibuz nou de 12 metri lungime valorează 590.000 de euro, fără TVA, iar un troleibuz nou de 18 metri lungime valorează 680.000 de euro, fără TVA.

Proiectul de hotărâre menţionează drept posibile surse de finanţare…

Citeste continuarea Aici

You might also like