Consumul de carburanți va continua să crească în următorul deceniu

În contextul ultimelor evenimente, cererea de combustibili fosili, benzină și motorină, va continua să crească până în anul 2030, în vreme ce consumul combustibilul pentru avioane va continua trendul ascendent până în 2040.

Astfel, pentru 2021, Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat că anul trecut consumul de motorină a fost de 6,2 mil. tone, cu 18% mai mare faţă de cel din 2020 şi peste cel din 2019, astfel că cel puţin pe acest segment impactul crizei sanitare a fost pe deplin absorbit.

Necesitatea de consum se va menține

Pe zona de benzină, cererea a fost de aproape 1,3 milioane de tone, peste cea din 2020 şi uşor mai mică faţă de cea din 2019. Această revenire per ansamblu a cererii s-a suprapus şi peste creşterea preţurilor, dar la final apetitul de mişcare a fost mai mare decât scumpirile aplicate.

Concret, „În 2021, comparativ cu 2020, media cotaţiilor Platts exprimate în USD (moneda de referinţă) a înregistrat o creştere de 60% pentru motorină, respectiv, o creştere de 75% pentru benzină. În monedă naţională, cotaţia internaţională a motorinei a crescut cu 57%, iar cotaţia internaţională a benzinei a…

Citeste continuarea Aici

You might also like