Cristian Socol: Ne așteaptă cea mai mare criză economică și socială din ultimii 30 ani

Piaţa energiei din România are o tendinţă de prăbuşire, iar un astfel de avertisment sumbru este lansat şi de economistul Cristian Socol, care punctează că trebuie luate de urgență măsuri privind situația de pe piața energiei din prezent. În viziunea acestuia, liberalizarea irațională este principala cauză a acestei situații din țara noastră și efectele le putem vedea acum.

În opinia economistului Cristian Socol, țara noastră a intrat deja în recesiune tehnică și situația ar putea fi mult mai gravă dacă nu sunt luate măsuri de urgență. Acesta precizează că „România va resimţi cea mai mare criză economică şi socială din ultimii 30 ani.”

Astfel, „România a intrat în recesiune tehnică în ultimul semestru al anului trecut. Dacă nu se iau măsuri radicale urgente privind intervenţia publică / reglementarea preţurilor la energie şi gaze naturale pe durată limitată, după aprilie 2022, România va resimţi cea mai mare criză economică şi socială din ultimii 30 ani.

Ieri, Institutul Naţional de Statistică a publicat date privind evoluţia PIB în trimestrul 4 din 2021. În ciuda declaraţiilor de basm, economia…

Citeste continuarea Aici

You might also like