Cuantumul amenzilor pentru şoferii prinşi pe autostrăzi sau drumuri naţionale fără rovinietă, a crescut cu 20%

În România, cuantumul amenzilor pentru șoferii care sunt prinși că circulă pe drumurile naționale, fără rovinietă s-a majorat considerabil. Decizia a fost luată de Guvern recent. Motivul a fost acela că aceste sancțiuni nu au mai fost actualizate din anul 2010.

La sfârșitul lunii martie 2022, Guvernul a modificat legislaţia astfel încât s-a majorat cuantumul amenzilor pentru şoferii prinşi pe autostrăzi sau drumuri naţionale fără rovinietă. Decizia autorităților de majorare a acestor amenzi vine în condițiile în care acestea nu au mai fost actualizate din anul 2010.

Astfel, „Din anul 2010 până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la acelaşi nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%. Astfel, valoarea amenzilor contravenţionale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda minimă şi de patru ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda maximă”, se arată în comunicatul transmis de Executiv la acea vreme.

În…

Citeste continuarea Aici

You might also like