De ce sunt copiii mai expuși în fața tulpinii Omicron?

Noua variantă a virusului SARS-CoV-2 a pus pe jar întreaga planeta. Numărul mare de mutații în profilul său genetic o deosebește de tulpinile anterioare, însă mai are o caracteristică: atacă mai ales copiii.

Invitat în podcastul medicului Lucian Duță Fără anestezie, prof. dr. Virgil Păunescu a detaliat de ce copiii sunt mai vulnerabili în fața noii mutații.

Astfel, medicul Virgil Păunescu, director al Oncogen, este unul dintre foarte puținii specialiști români în imunologie, o specializare foarte complexă, în special în prezent când medicina este ultraspecializată. Invitat în studioul EVZ Play, specialistul timișorean a dat detalii pentru moderatorul Lucian Duță despre specificul variantei Omicron față de tulpinile anterioare ale noului coronavirus.

Dr. Păunescu a confirmat ipoteza laureatului Nobel Luc Montagnier

Aşadar, descoperită inițial în Africa de Sud, Omicron a fost etichetată rapid de reprezentanții OMS ca fiind „o variantă de îngrijorare”. Concret au fost identificate 32 de mutații în proteina spike a variantei Omicron, care este ținta principală a anticorpilor pe care sistemul imunitar îi produce…

Citeste continuarea Aici

You might also like