Descoperire șocantă într-unul dintre cele mai toxice locuri din lume

O echipă de oameni de știință condusă de Universitatea Colorado din Boulder, Statele Unite, a făcut o descoperire cu totul ieșită din comun într-unul dintre cele mai toxice locuri din lume. Ei au găsit organisme într-un lac acid format în craterul vulcanului Poas din Costa Rica.

Cercetătorii au investigat microbi care reușesc să supraviețuiască într-unul dintre cele mai inospitaliere zone de pe Pământ, un lac cunoscut sub numele de Laguna Caliente (”lacul fierbinte”), plin cu sulf lichid, potrivit Science Alert.

Modul în care acești microbi extremofili se adaptează la mediul lor infernal, ne-ar putea arăta cum aceste microorganisme ar fi putut trăi cândva pe planeta Marte, când aceasta era mai umedă și mai vulcanică, într-un moment din istoria sa, din urmă cu 4,5 miliarde de ani.

Astfel, ”Una dintre descoperirile noastre cheie este aceea că, în acest lac vulcanic extrem, am detectat doar câteva tipuri de microorganisme, dar o multitudine potențială de moduri de a supraviețui.

Noi credem că fac asta, supraviețuind pe marginea lacului, atunci când au loc erupții”, a spus Justin Wang, astrobiolog la Universitatea Colorado, Boulder,…

Citeste continuarea Aici

You might also like