Educația copiilor, pusă în pericol de pandemie.

Închiderea şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus a provocat pierderi de o amploare aproape „ireversibilă” în materie de educaţie în rândul copiilor din toată lumea, conform UNICEF. Mai mult,  pe lângă lipsa accesului la educație, copiilor le este afectată și sănătatea mintală.

Astfel că, peste de 616 milioane de elevi sunt afectaţi de închiderea totală sau parţială a şcolilor, a menţionat agenţia ONU pentru copii.

În mai multe ţări, aceste perturbări, pe lângă faptul că au lipsit milioane de copii de dobândirea competenţelor de bază, le-au afectat sănătatea mintală, au crescut riscul lor faţă de abuzuri şi i-au împiedicat pe mulţi dintre ei să aibă acces la „o sursă regulată de nutriţie”, conform UNICEF.

„Ne confruntăm pur şi simplu cu o amploare aproape insurmontabilă de pierderi suferite de şcolarizarea copiilor”, a afirmat Robert Jenkins, şeful de educaţie la Unicef, într-un comunicat citat de AFP, preluată de Agerpres.

În plus, redeschiderea şcolilor „nu este suficientă”, a mai adăugat el, solicitând „sprijin intensiv pentru recuperarea educaţiei pierdute”.

Țările bogate, le fel de…

Citeste continuarea Aici

You might also like