Familiile diplomaților americani, evacuate din Ucraina.

Executivul Statelor Unite ale Americi, a ordonat familiilor diplomaţilor americani aflaţi la Kiev să părăsească Ucraina „din cauza ameninţării continue cu o operaţiune militară rusă”, potrivit unui anunţ făcut duminică de Departamentul de Stat, transmite AFP.

Astfel, personalul local şi cel neesenţial pot părăsi ambasada dacă doresc, iar cetăţenii americani care locuiesc în Ucraina „ar trebui să ia în considerare acum” părăsirea ţării cu zboruri comerciale sau alte mijloace de transport, se precizează în declaraţia Departamentului de Stat al SUA.

„Situaţia de securitate, în special de-a lungul graniţelor ucrainene, în Crimeea ocupată de ruşi şi în (regiunea) Doneţk controlată de Rusia este imprevizibilă şi s-ar putea deteriora în orice moment”, se mai spune în comunicat.

„Cetăţenii SUA din Ucraina ar trebui să ştie că o operaţiune militară rusă, oriunde în Ucraina, ar afecta grav capacitatea ambasadei SUA de a furniza servicii consulare, inclusiv asistenţa acordată cetăţenilor americani care părăsesc Ucraina”, atenţionează Departamentul de Stat.

Mai mult, Departamentul de Stat cere comunităţii americane din Ucraina…

Citeste continuarea Aici

You might also like