Fermierii nu trebuie să aștepte ieftinirea îngrășămintelor, trebuie să își facă provizii

De asemenea, scumpirile în lanț, dar și închiderea Azomureș, unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte utilizate de agricultura și industria românească, au generat îngrijorări pentru fermierii români.

Astfel, Cezar Gheorghe, consultant agricol, a precizat că fermierii ar trebui să se asigure că dețin cantitatea necesară de îngrășăminte și să nu aștepte o ieftinire a acestora.

”Cei mai deștepți dintre fermieri au avut grijă să își asigure cantitatea necesară de îngrășăminte încă din toamnă. Aceștia nu trebuie să aștepte o ieftinire a prețurilor, deoarece nu e un orizont cert. În plus, lipsa de aprovizionare în așteptarea unui preț mai mic va duce la menținerea costurilor ridicate la nivel local”, a spus Gheorghe, pentru wall-street.ro.

De asemenea, acesta a afirmat și că speră ca  Azomureş să îşi reia cât de curând activitatea, pentru ca balanța să se echilibreze. Cât despre un ajutor de la stat pentru fermeri, Gheorghe a spus că statul nu are ce să facă în această situație.

”Orice ban care vine care vine de la stat trebuie să se și întoarcă. Statul nu poate interveni în această…

Citeste continuarea Aici

You might also like