Gigantul de gheață, planeta Uranus ar urma să fie principala țintă a viitoarelor misiuni NASA

O misiune pe planeta Uranus ar trebui să devină următoarea țintă principală a NASA, a transmis un grup de cercetători americani. Studierea „gigantului înghețat” și a sateliților săi naturali, care ar putea fi lumi oceanice unde se găsesc forme de viață extraterestră, ne va ajuta să înțelegem mai bine formarea planetelor Sistemului Solar, conform BBC.

Astfel, îndepărtata planetă ar putea primi primul său vizitator în mai bine de 35 de ani. Uranus este a șaptea planetă din Sistemul Solar și are o orbită de 19 ori mai îndepărtată de Soare decât cea a Pământului.

A fost observată îndeaproape o singură dată până acum în timpul unei vizite scurte a sondei Voyager-2 în 1986. Cercetătorii sunt de părere că un studiu amănunțit al planetei Uranus ne poate ajuta să înțelegem mai bine corpurile cerești de dimensiuni asemănătoare care sunt descoperite acum în jurul altor stele.

Dintre cele peste 5.000 de planete aparţinînd altor sisteme planetare pe care oamenii de știință le-au descoperit până acum, cele mai întâlnite sunt corpurile cerești de dimensiuni apropiate de Uranus, scrie revista de știință Nature.

Precedentul…

Citeste continuarea Aici

You might also like